Galerii: Tahkuranna koolipere täienes viie aabitsaomanikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tahkuranna lasteaia-algkooli saal sumises pool tundi enne aktuse algust nagu mesilaspere: üksteisele öeldi pika suve järel tere, jagati kallistusi ja õpetajatele kauneid sügislilli. Ametlikult koolilasteks saavad mudilased olid elevil nagu nende pisiõed-vennad ja vanemadki.

Kooliuusikute nimekirjas tähestiku järgi esimene Janelle Aaslaid elab Võistes, koolimajast üle tee alevikus. Tüdruk rääkis, et tõusis hommikul vara, poole kaheksast, ema sättis tal juuksed pidulikku soengusse ja koduaiast võetud kaunid krüsanteemid on õpetajale.

"See koolikott meeldis mulle väga, mahutab kõik asjad ära," arvas Janelle, kellel seljas oli rõõmsakirjaline ja mahukas seljakott.

Janellel nagu tema neljal klassikaaslasel on koolis juba tuttavaid lapsi ja omavahelgi ollakse tuttavad, sest koos käidi lasteaias.

"Nüüd tuleb õppima hakata iga päev, aga täna on meil kodus pidu: sööme torti ja tulevad külalised," rääkis Janelle, kuni kuuenda klassi õpilane Anni-Marii Männi käes helises koolikell ning kaunilt kujundatud kooli saalis võtsid aukohal istet Janelle Aaslaid, Helin Analota, Eleanora Krüger, Chris-Kennet Leetsaar ja Deivid Soosalu.

Lastekoor kogunes lavale ja laulis, et "soojal suvel käes on ots ...".

Tahkuranna lasteaia-algkooli direktor Kerli Õismets rääkis uuendustest, sellest, et õpetajal on klassipäeviku asemel e-päevik, mida näevad lapsevanemad, et lisandub koolivaheaeg ja tööle on asunud uus töö- ja tehnoloogiaõpetaja Enn Kübar. Aga suvest koolijuhi ametisse asunud Õismets ütles murelikult sedagi, et laste koolitee üle Via Baltica kujutab niisama suurt ohtu nagu ennegi, ja manitses ettevaatusele.

"Ärge korraga kõiki neid uusi õpikuid läbi lugege, mis te saate, jagage lugemine aasta peale," soovitas Tahkuranna vallavalitsuse nimel kõnelnud Maia-Liisa Kasvandik.

"Õppida on hästi vaja kõigil seitsmeaastastel," kinnitas lastekoor.

Tahkuranna algkooli kuues klassis õpib alanud kooliaastal 43 last. Esimese klassi juhataja Lea Anniko ütles, et see on tema 26. koolisügis, kuid esimest korda on ta esimese klassi juhataja.

Klassijuhataja tund algas viiel tüdrukul-poisil oma koolipingis ja nende taga väikestel toolidel istusid emad-isad, et kuulata väga tähelepanelikult õpetaja Anniko seletusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles