Naiste varjupaik kogub riigi juubelikingiks 100,9 juttu lähisuhtevägivallast

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

MTÜ Pärnu Naiste Tugikeskus kingib Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks 100,9 lugu lähisuhtevägivallast.

"Eestis on lähisuhtevägivalla teema avalikkuse ees juba 14 aastat. Viimasel ajal räägitakse meedias nii probleemi sisust kui ka rahast selle ümber. Kõigele, mis väärib paberile panemist, on meie kingikarbis koht," teatas tugikeskus.

Loo pikkus ja stiil ei ole olulised. Sobivad pikad ballaadid ja lühikesed haikud, jutustused ja mõistujutudki. Oodatud on kirjutised lähisuhtevägivalla arengust Eestis 100 aasta vältel.

Varjupaiga teatel lugude autentsust ei kontrollita ja nimesid ei avaldata. Soolisi ja vanuselisi piiranguid lugude kogumisel ei kehtestata.

Varjupaik kogub 100,9 lugu seetõttu, et 2018. aastal saab Eesti Vabariik 100aastaseks ja MTÜ Pärnu Naiste Tugikeskus üheksa-aastaseks.

Kogutud lood on plaanis säilitada. Kui jagub jõudu ja võimalusi, moodustub neist tervik, mis näitab Eesti inimese liikumist inimõigusi austava riigi suunas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles