Tõstamaa vallavanem liitus Reformierakonna nimekirjaga

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Rõhu.
Toomas Rõhu. Foto: Urmas Luik

Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu otsustas kandideerida Pärnu linnavolikokku Reformierakonna nimekirjas, ise erakonnaga liitumata.

"Erakonda astumise plaani ega vähimatki survet selleks pole. Ajame Suure Pärnu ja Tõstamaa asja," lausus Rõhu.

Rõhu selgitas, et on mõneti keerulises olukorras. Ühelt poolt võiks Tõstamaa vald jätkata iseseisvana, teisalt kukub kohe kandideerimisotsuse langetamise tähtaeg. "Et Tõstamaa huvid ei jääks Suur-Pärnus kajastamata, tegime koos mõttekaaslastega otsuse kandideerida," lausus ta.

Rõhu sõnutsi eelistas ta Reformierakonna nimekirja põhjusel, et nende liidri Toomas Kivimägiga on tal kõige pikaajalisem koostöö.

Volikogus soovib Rõhu seista selle eest, et Tõstamaa saaks osavalla staatuse. Samuti peab ta oluliseks, et Tõstamaa kool jätkaks gümnaasiumina seni, kuni ta suudab pakkuda konkurentsivõimelist haridust.

Koos Rõhuga kandideerivad Reformierakonna nimekirjas Tõstamaa käsitöökeskuse perenaine Anu Randmaa, Tõstamaa noortekeskuse juhataja ja kooli huvijuht Karoliine Kask, põllumajandusettevõtja Tõnu Salu ja Varbla kooli direktor Urmas Reinfeldt.

Reinfeldti selgituse järgi kandideerib ta Pärnu linnavolikokku seetõttu, et elab Tõstamaal. Tulevase Lääneranna vallaga seob teda töökoht, mida tal ei ole kavas muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles