Varbla vald üritab Tamba tuulikuid seadustada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla vallavanem Kaido Selberg ja vallasekretär Õnneli Varend peavad iga sõna kaaluma, sest tõenäoliselt kaevatakse vallavalitsuse korraldus kohtusse.
Varbla vallavanem Kaido Selberg ja vallasekretär Õnneli Varend peavad iga sõna kaaluma, sest tõenäoliselt kaevatakse vallavalitsuse korraldus kohtusse. Foto: Urmas Luik

Varbla vald lubab õhuseireradari tööd takistavatel Tamba tuulikutel edasi töötada ja kaalub neile mai lõpuni kehtivate ajutiste kasutuslubade andmist.

Aprillis Varbla vallavanemaks valitud Kaido Selberg on eelkäijate otsuste tõttu sundseisus. Lähtud riigikaitse ja osa tuulikute lähedal elavate inimeste huvidest ja saad kümnete miljonite eurode suurused kahjunõuded kaela. Testid kohtutes juriidilist konstruktsiooni, mis kaitseministeeriumi vetoõiguse välistaks ja riskid ainult õigusabikuludega.

Kahe 2013. aasta sügistalvel tööd alustanud Tamba tuuliku mõju üle on vaieldud aastaid. Detailplaneeringu järgi ei tohiks nende kõrgus koos labadega ületada 120 meetrit, kuid vald väljastas 161 meetri kõrguste tuulikute ehitus- ja kasutusload. Riigikohus on kasutusload tühistanud ja ehitusload õigusvastaseks tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles