Kaja Väärsi: Hoidi loo avalikustamise tagamaad

Kaja Väärsi
, veterinaararst
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Väärsi.
Kaja Väärsi. Foto: PP

Lugesin 31.08.2017 Pärnu Postimehest Torist Valgamaale viidud väärtuslike märadega toimunust hobuste omaniku maaeluministeeriumi esindaja ja pidaja Ute Wohlrabi seisukohti. Lisan oma selgituse, seda enam, et artikkel lähtus minu Facebooki postitusest ja mulle on seepärast laekunud palju küsimusi.

Artiklis selgitab ministeeriumi esindaja, et Hargo talus käis veterinaarametnik pidamistingimusi kontrollimas. Jah, seda tehti esimene kord 2016. aasta septembris, kui Tori hobuse selts saatis ametliku protesti märade Hoidi ja Hirande Wohlrabile üleandmise vastu. Selle kontrollimise ajal oli imeilus vananaiste suvi ja loomulikult oli kõik nõuetekohane. Teine kord kontrolliti pidajat tänavu juunis ja loomulikult ei avastatud suvisel ajal mingeid rikkumisi.

Hobuste vabapidamine on Eestis levinud ja iga omanik teeb seda oma meetodil. Wohlrabi talus Hargol ei ole kunagi olnud talli, vabapidamine toimub suhteliselt väikestes piklikes koplites, milles nõuetekohased varjualused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles