Miljon eurot ehk Kuidas viltune Eliisabet sirgu saada

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabeti kirik on üks Pärnu vanemaid ehitisi ja suuremaid vaatamisväärsusi, kuigi väärt vaadet ta oma seisukorra tõttu enam eriti ei paku.
Eliisabeti kirik on üks Pärnu vanemaid ehitisi ja suuremaid vaatamisväärsusi, kuigi väärt vaadet ta oma seisukorra tõttu enam eriti ei paku. Foto: Ardi Truija

Eliisabeti kiriku kogudus tahab Pärnu linnalt edaspidi igal aastal 50 000 eurot saada, et lagunev pühakoda korda teha. Eeldatavad summad 18. sajandi ehitise parandamiseks on nõnda üüratud, et elustavat süsti on raske loota.

Kes on silmanud Pärnu panoraami, märkab kindlasti, et üks selle vaieldamatult tähtsaid osi – Eliisabeti kiriku torn – on aastatega viltu vajunud. Uudis pole seegi, et igal aastal kukub kirikutornist sisuliselt möödujate pähe krohvitükke.

“Teda (kirikutorni) viimistleti siis, kui plastvärvid olid moes, ja nüüd on hakanud see värv muidugi maha tulema,” märkis teenekas ehitusinsener Ludvig Tammann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles