Galerii: ristluslaev tõi Pärnusse lõbureisijad maakera kuklapoolelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki esialgsete plaanide kohaselt pidi hiljuti avatud Pärnu ristluslaevade sadamat külastama vaid üks kruiisilaev, sildus täna hommikul Pärnus kolmas lõbureisijaid vedav alus.

Pärnu sadamakai ääres leidis juba teist korda koha ristluslaev Island Sky, mille pardalt tuli Pärnut avastama sadakond Austraaliast ja Uus-Meremaalt pärit reisijat.

Laevaseltskonda tervitas traditsiooniliselt puhkpilliorkester Õnn Tuli Õuele, mis marsihelide saatel külalised bussidesse saatis. Kui orkester mängima hakkas, oli kohe jalga keerutamas esimene tantsupaar.

Reisikorraldaja Viivika Orula sõnutsi on personaalne lähenemine üks rosinaist, mis lõbusõitjaid Pärnu meelitab. "Pärnus ootavad külalised kohalikku puudutust ja väikelinna atmosfääri," märkis ta. "Kiita on saanud ka siinne söök, mis on tehtud värskest toorainest ja valmistatud kohapeal."

Orula andmete kohaselt algas kõnealune lõbureis 29. augustil Kopenhaagenis, kuhu turistid lennutati Londonist. Enne Pärnut peatus laev Riias ja jätkab siit sõitu Tallinna. Kokku kestab huvireis 12 päeva ja külastatakse veel Bornholmi, Gdanskit, Klaipedat, Peterburi, Helsingit ja Stockholmi.

Noble Caledonia korraldatud laevareisil on kaasas lektorid, kes sisustavad reisijate aega loengutega eri teemadel. Seekord on Island Sky pardal professor Christopher Andrews, kes on Euroopa ajaloo asjatundja, muu hulgas Harvardi, Toronto ja Austraalia rahvusülikooli lektor.

Kui ristluslaev õhtul kella kümne paiku kai äärest otsad annab, on Pärnu sadam lubanud korraldada külaliste auks ilutulestiku.

Et ristluslaevade hooaeg hakkab lõpule jõudma, rohkem lõbureisijaid Pärnusse ilmselt tänavu enam oodata pole.

Orula sõnade järgi avaldas Island Sky kapten Henrik Karlsson arvamust, et järgmisel aastal tuleb laev siia tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles