Pagarikoda saab lõpuks juurdepääsu

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnamägede pagarikoda on seisnud kasutult juba tükk aega, kuid tsehhi omanikud loodavad maja lõpuks detsembris avada.
Pärnamägede pagarikoda on seisnud kasutult juba tükk aega, kuid tsehhi omanikud loodavad maja lõpuks detsembris avada. Foto: Urmas Luik

Pärnamägede pagarikoda Reiu külas on seisnud kaua tühjana, sest maanteelt mahasõidu planeerimine on võtnud aega. Suvekuudega õnnestus aga tee-ehituse probleemid lahendada ja tsehh loodab uksed avada juba aasta lõpul.

Lätlastele kuuluv osaühing Pärnamäed sulges 2016. aastal Pärnus oma pagaritöökoja ja poe lootuses, et Reiu külla kerkiv tootmisüksus saab valmis. Algul ei osanud aga ettevõte arvestada, kui palju kulub aega parkla ja juurdepääsutee väljaehitamisele ühe Eesti suurema liiklusmagistraali Via Baltica äärde. Nii valmiski tootmishoone tükk aega enne ristmiku ehitamise algust ega ole ligipääsu puudumise tõttu seni kasutust leidnud.

Suvel toimus aga areng: augustis võitis maanteeameti korraldatud pakkumisvooru aktsiaselts Lemminkäinen Eesti, mis peaks pagarikoja krundi juurdepääsu valmis ehitama 31. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles