Sügisregatt toob Pärnu lahele kahe riigi noorpurjetajad

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12aastane pärnulanna Angeliina Maria Isabel Õunap on Optimist klassis enne viimast etappi Eesti meistrivõistluste liider.
12aastane pärnulanna Angeliina Maria Isabel Õunap on Optimist klassis enne viimast etappi Eesti meistrivõistluste liider. Foto: Pärnu jahtklubi

Sel nädalavahetusel seilab svertpaadipurjetamise Eesti lahtiste meistrivõistluste viimasel etapil, rahvusvahelisel Pärnu sügisregatil kolmes paadiklassi kokku ligemale paarsada roolimeest Eestist ja Lätist.

Reedel pärastlõunal algaval ja pühapäeval lõppeval regatil on kuni 16aastaste Optimist-klassis favoriit meistrisarja liider, Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Angeliina Maria Isabel Õunap. Seni toimunud Eesti meistrivõistluste etappidel on meie purjetajatest startinud veel Romi Safin, Pert Salundi, Angus Aarna Ant, Lisbeth Taggu, Karel Ratnik, Andrias Sepp ja Dagne Aasmaa.

Klassis Zoom8 juhivad meistrivõistlusi pealinna purjetajad Jakob Haud, Hugo Vaino ja Liis Annus. Hendrik Holtsmann asub edetabelis Pärnu parimana seitsmendal positsiooni. Selles paadiklassis on meie sportlastest kogunud meistrisarja punkte samuti Karla Luhar, Kirill Semenov ja Kaur Oskar Volt.

Laser 4,7 paatide meistrisarjas hoiab enne Pärnu sügisregatti liidrikohta saarlane Daniel Rüütel, talle järgnevad Sten-Markus Andresson Tallinna jahtklubist ja liidri klubikaaslane Silver Vahstein. Pärnu noormeestest mahub hooaja edetabeli esikümnesse Markus Kostabi kaheksandana. Seevastu õrnema soo purjetajate arvestuses asuvad meie piigad Nele Leit-Teetlaus ja Johanna Taggu vastavalt esimesel ja teisel kohal.

Sügisregati viimase vaatusena algavad kõigi kolme paadiklassi finaalsõidud pühapäeva keskpäeval Pärnu jõel jahtklubi akvatooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles