Noored tutvusid tiirus laskmisega

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padrun padrunipessa, lukk ette ja alla. Laskeasend, relvahoid, sihikupilt, tuld! Sportpüssi lasuplaks kõrva peale ei hakka.
Padrun padrunipessa, lukk ette ja alla. Laskeasend, relvahoid, sihikupilt, tuld! Sportpüssi lasuplaks kõrva peale ei hakka. Foto: Urmas Luik

Pärnu Raba tänava lasketiiru rentnik osaühing S-Arms korraldas koolinoortele teisipäeval avatud uste päeva, et huvilised saaksid oma silmaga vaadata ja käega proovida, kuidas on sportpüssist ja õhkrelvast lasta. Õhinapõhist järjekorda ukse vahelt ei loogelnud, kuid käed rüpes ei pidanud samuti ootama. Erik ja Aron olid tulnud trenni ning Grit ja Liisa uurima, mida tiirus tehakse.

Pärast põgusat tuuri lasketiirus asub S-Arms OÜ juhatuse esimees Priit Paulus asja juurde. “Pauk on ainult heli kiire liikumine. Lask on siis, kui kuul rauast välja lendab. Padrunikestas on püssirohi, päästikule vajutades lööb nõel vastu tongi, tong süütab püssirohu, tekkiv gaas lööb kuuli minema. Gaas, mis püssirauast väljub, tekitabki pauguheli,” kõlab sissejuhatuseks.

Erik ja Aron lasevad toe pealt viis lasku, et näidata, kuidas kõik praktikas välja näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles