Sauga vallavanem pääses kuriteokahtlusest

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuur kahtlustas, et Koonga omaaegne vallavanem Andres Hirvela ostis valla raha eest kütust isiklikuks tarbeks ja võltsis sõidupäevikut.
Prokuratuur kahtlustas, et Koonga omaaegne vallavanem Andres Hirvela ostis valla raha eest kütust isiklikuks tarbeks ja võltsis sõidupäevikut. Foto: Urmas Luik

Pikalt Koonga vallavanem olnud ja praegune Sauga vallavanem Andres Hirvela on olnud aastaid politsei huviorbiidis, kuid hiljuti lõpetas prokuratuur tema kahtlustamise kuriteos.

Hirvelat kahtlustati ametialases võltsimises ja omastamises ajal, kui ta juhtis Koonga valda. Lääne ringkonnaprokurör Küllike Kask täpsustas, et tõepoolest kahtlustati vallajuhti selles, et ta kasutas ametiautot isiklikuks otstarbeks ja võltsis sõidupäevikut. 

"Uurimise käigus aga selgus, et vallas puudus auto kasutamist reguleeriv kord. Seetõttu ei ole alust auto vale kasutamist ette heita," märkis Kask.

Küll leidis tõendamist sõidupäevikute võltsimine: need täitis Hirvela tagantjärele. "Kuna see ei ole raske kuritegu, Hirvela on varem karistamata ning tunnistas ja kahetses võltsimist, siis leidsin, et tema kriminaalkorras karistamine ei ole otstarbekas," selgitas Kask.

Prokurör lisas, et selliste juhtumite ärahoidmiseks peaksid ametiauto kasutamise reeglid olema selgelt kokku lepitud, sealhulgas see, kas ja kuidas võib ametiautot kasutada erasõitudeks.

Prokuratuur lõpetas uurimise oportuniteedi põhimõttel. Oportuniteet tähendab, et kriminaalasi lõpetatakse, kui süü on küll leidnud tõendamist, kuid see ei ole suur, ja on näha, et inimene on eksimusest aru saanud ja soovib edaspidi käituda õiguskuulekalt. Seda võimalust saab kasutada vaid teise astme kuritegude puhul. 

Hirvela peab prokuratuuriga kokkuleppe tagajärjel maksma riigi tuludesse 1800 eurot. Märget kriminaalkorras karistamise kohta vallajuhi karistusregistrisse ei jää.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles