Aastajooksul võrreldakse aegu põlvest põlve

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peakorraldaja Priit Neeme (oranžis vestis) sõnutsi toob üha rohkem vanemaid üritusele väikesi jooksusõpru.
Peakorraldaja Priit Neeme (oranžis vestis) sõnutsi toob üha rohkem vanemaid üritusele väikesi jooksusõpru. Foto: Laura Toomesoo

Menukas aastajooksu tervisespordisari on aasta-aastalt aina kasvanud. Korraldaja Priit Neeme sõnutsi peitub ürituse võlu selles, et radade pikkus on jäänud täpselt samaks ja jooksuhuvilised saavad omakeskis aegu võrrelda.

Edetabeleid on 33 aasta jagu. Vanavanemad võrdlevad tulemusi oma lastelastega. Kui distantse või asukohti muudetaks, ei saaks seda teha. “See ongi peamine põhjus, miks jooksma tullakse. Kerge nostalgia,” arvas Neeme.

Tänavu püstitati kolm rajarekordit: Birgit Pihelgas jooksis esimese naisena 1500 meetrit alla viie minutiga ja läbis Raekülas viis kilomeetrit alla 17 minutiga. Ühe rekorditest sai oma nimele 8–10aastaste poiste seas võidutsenud Hannes Valk. “Tavaliselt on nii, et kes aastajooksudel mõne rekordi jookseb, jõuab kuhugi,” märkis Neeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles