Õpilaste bussikaardid tekitavad segadust

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse piletisüsteemi mõte on see, et kõik soodustused on seotud isikukoodiga. Millise kaardiga isikukood siduda, on inimese enda valida.
Ühtse piletisüsteemi mõte on see, et kõik soodustused on seotud isikukoodiga. Millise kaardiga isikukood siduda, on inimese enda valida. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linn läheb üle elektroonsetele õpilaspiletitele, mis on registreeritud bussikaartide süsteemis ja mida saab kasutada bussikaartidena. Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk selgitab, kuidas toimida.

“Selleks, et kasutada õpilaspiletit bussikaardina, tuleb see omanikul siduda isikukoodiga ehk isikustada,” juhendas Kärpuk. “Osa inimesi saab sellega väga hästi hakkama, teised mitte nii väga. Oleme saatnud linnavalitsuse kaudu juhendi kõigile koolidele, aga info ei pruugi jõuda iga inimeseni.

Kui minna Parnu.pilet.ee lehele, siis seal on isikustamise koht. Kui sisse ei logi, küsib süsteem sinu bussikaardi numbrit või õpilaspileti numbrit, mis on üks ja sama, isikukoodi ja ID-kaardi numbrit. Paljudele on arusaamatu, et kui lapsel pole ID-kaarti, ta justkui ei saakski isikustada. Tegelikult saab küll, siis isikustab keegi teine lapse eest, kuid peab samasse keskkonda ennast oma ID-kaardiga sisse logima. Seal on sisselogimiseks eraldi klahv. Sisselogimisel kas ID-kaardi või mobiil-IDga saab oma lapse kaardi ära isikustada. Paljud ongi nii toiminud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles