Pärnu lennujaama lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal mais toimus Pärnu rannas lennuvälja toetusaktsioon, kui küünaldest süüdati sümboolsed rajatuled.
Möödunud aastal mais toimus Pärnu rannas lennuvälja toetusaktsioon, kui küünaldest süüdati sümboolsed rajatuled. Foto: Mailiis Ollino

Kaks aastakümmet tagasi jõudis kätte oluline aeg Pärnu lennujaama elus. 1997. aastal asutati AS Pärnu Lennujaam. Septembri algul tegi Eesti valitsus väljasõiduistungil Haapsalus otsuse eraldada Pärnu lennuvälja kordategemiseks miljon krooni. See oli valitsuse üks esimesi, kui mitte päris esimene reaalne tegu, tagamaks lennuühenduse jätkumine saartega. Taasiseseisvumisjärgsetel aastatel oli küll igat masti asjamehi lennuväljal käinud, aga pelgalt vaatamisest probleemid ei lahenenud.

Toonane maavanem Toomas Kivimägi ütles miljoni eraldamist kommenteerides, et kuigi summa lennuvälja vajadusi ei kata, on sellega võimalik tagada lendamine saartele.

Lennukid hakkasid õhku tõusma kunagise sõjaväelennuvälja uuelt lennurajalt. Paranema pidid reisijate lennuväljal viibimise tingimused, valitsuse eraldatud rahaga loodeti korda saada reisiterminal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles