Vutidraama: palju väravaid, punased kaardid, vale mehe eemaldamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vaprus ja Viljandi Tulevik etendasid jalgpalli meistriliiga viimase ringi avavoorus Pärnu Rannastaadionil ohtralt närvikõdi pakkunud vutidraama, kus väravavõrgud muudkui sahisesid, välkusid punased kaardid ja tagatipuks saadeti väljakult ära vale mängija.

Mängu algus oli Pärnu meeskonnale kui õudusunenägu: esimene pall võrgust noppida teisel minutil, kui pärnakate pallikaotuse järel viis Herol Riiberg Vapruse väravavahi Hendrik Vainuga silmitsi Indrek Ilvese. Pärnu kaitseliin eksis, tekitades kunstliku suluseisu. Nii pääses Ilves üksi lööma ja tulistas palli puurivahist mööda, viies külalised kiire väravaga juhtima.

Seitse minutit hiljem oli Tulevik juba kahe väravaga ees, kui pärnakad tegutsesid oma karistusalas pehmelt ja vabaks jäänud Gerdo Juhkam palli kümmekonnalt meetrilt võrku põrutas.

Kaks minutit hiljem lõi järgmise naela pärnakate kirstu Riiberg, kui talle jäeti väravast paariteist meetri peal palju ruumi ja mängumehe täpne löök maandus võrgus.

Ehkki Tuleviku kiirrongi alla jäänud pärnakatele paistsid mulkide veduri tagatuled, ei jätnud Vaprus jonni ja ta hakkas lootusetuna näivast seisust järele rühkima. 

Natuke lootust mängu tagasi tulla andis esialgu Kristen Saartsi ja Enrico Veensalu kokkumängus sündinud tabamus 17. minutil. Saarts purjetas palliga keskjoone juurest vastase karistusala piirini ja söötis palli kaitseliini taha spurtinud Veensalule, kes mänguvahendi lati põrkest võrku kõmmutas.

Mõni minut hiljem oli vasakul äärel aktsioonis taas Veensalu, kelle löök tabas seekord posti ja sealt tagasi väljakule.

Vapruse naasmisplaanid said tagasilöögi kümmekond minutit enne poolaja lõppu, kui Toomas Pent tõmbas Tuleviku rünnakul väravavahiga silmitsi pääseva Riibergi murule siruli. Kohtunik Grigori Ošomkovil ei jäänud ilmselge väravavõimaluse reeglitevastase takistamise eest muud valikut kui punast kaarti näidata, kuid ta saatis platsilt ära hoopis Uku Kõrre, kes samuti Riibergi takistamisel aktsioonis oli, kuid vastast ei puutunud.

Kümnekesi jäämine ei tõmmanud Vapruse masti veel maha. Hoolsalt kaitstes suudeti Tuleviku väravamasin välja lülitada ja vahetusest sekkunud Ronaldo Tiismaa vähendas kümme minutit enne kella kukkumist pärnakate kaotusseisu ühe väravani.

Mängu teisel lisaminutil sai teise kollase kaardi ja sellega kaasneva punase Tuleviku mängija Janar Õunap, viies platsil lippava elavjõu taas tasakaalu. Ent indu saanud pärnakad ei suutnud oma kolmandat väravat lüüa ja nii  lõppes mäng Tuleviku 3:2 võiduga.

Vapruse peatreener Marko Lelov ütles pärast lõpuvilet, et meeskond oli mänguks valmis, aga kui nii kiired väravad lüüakse, on ennast raske kokku võtta.

Lelovi hinnangul oli mängu võtmemoment, kui seisul 3:1 tabas Veensalu löök posti. „Kui pall oleks sisse läinud, oleks viljandlased veel suuremas šokis olnud,” arvas ta.

Pärast vaheaega oli treeneri jutu järgi vähemusse jäänud pärnakate plaan mitte murduda, seista kaitses kompaktselt ja luurata kohti, kus vastased järele annavad ja proovida sealt nõelata. 

Tuleviku peatreeneri Aivar Lillevere sõnutsi oli tegemist koolipoiste moodi mänguga. „Tegime alguses omad asjad ära, kuid siis läks mäng liiga individuaalseks. Tulemus on küll positiivne, ent mõne halli karva sain juurde,” seletas ta.

Vaprus asub liigatabelis kaheksa punktiga kümnendal kohal ja väljavaade pääseda esiliigasse kukkumisest on kaheksa mängu enne meistrivõistluste lõppu pigem teoreetiline.

Järgmisena mängib Vaprus teisipäeval võõrsil Narva Transiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles