Valele mängijale antud punane kaart läheb tühistamisele

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane kaart.
Punane kaart. Foto: SCANPIX

Eile jalgpalli meistriliigas Pärnu Vapruse ja Viljandi Tuleviku mängus kohtuniku eksimuse tõttu valele mängijale näidatud punane kaart tühistatakse ja sportlased pääsevad mängukeeluta.

Kurioosne seik juhtus mängu 37. minutil, kui Toomas Pent niitis maha üksi värava poole jooksu pääsenud Herol Riibergi, võttes vastaselt sellega ilmse väravalöömise võimaluse. Kohtunik Grigori Ošomkov näitas ekslikult punast kaarti, mis sellise vea eest on ainuõige otsus, aga valele Vapruse mängijale – Uku Kõrrele, kes samuti vastast takistas, kuid viga seejuures ei teinud.

Eesti jalgpalli liidu infojuht Mihkel Uiboleht selgitas Soccernet.ee-le, et Kõrre punane kaart tühistatakse. "Kuna anti valele mehele punane, siis vastavalt reeglitele see  tühistatakse. See tähendab, et mängija järgmist mängu vahele jätma ei pea. Ja ei pea ka keegi teine jätma. Valele mängijale kaardi andmine on ainus olukord, mis võimaldab kaardi tühistada," ütles Uiboleht. „Seda juhtub küll väga harva, aga selleks on reeglites selline punkt olemas."

Seega pääsevad Kõrre ja Pent punase kaardiga kaasnevast järgmise mängu vahelejätmisest ja saavad teisipäeval Narvas Transi vastu platsile joosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles