Maaeluminister: Tori hobusekasvandus on elujõuline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvandus.
Tori hobusekasvandus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maaeluminister Tarmo Tamme kinnitusel on Tori hobusekasvandus elujõuline ja vast loodud SA Eesti Maaelumuuseumid aitab Toril säilitada hobumajanduse pikaajalist traditsiooni ja hoogustab hobusektori arengut.

"Taastatakse ajaloolise hobukasvanduse elujõulisus ja jätkusuutlik areng," ütles Tamm ministeeriumi pressiesindaja teatel. Valitsus otsustas eraldada omandireformi reservfondist 1 905 000 eurot Tori hobumajanduskeskuse väljaarendamiseks. Eesti maaelu arengukavast leiti võimalus saada keskuse tarvis lisaraha. 

"On kahetsusväärne, et eelmistel valitsustel ei õnnestunud küsimust Tori kasvanduse rahastamise ja juriidilise vormi üle lahendada," sõnas Tamm. "Praegune valitsus on astunud samme, et olukorda lahendada. Olen ise korduvalt Toris käinud ja teemat on oluliseks pidanud peaministergi, kes samuti kohapeal olukorraga tutvunud on. Sel kevadel leidis valitsus võimaluse eraldada raha hobukeskuse väljaarendamiseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles