Aeg hooldekodus möödub joonistades

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeta armastab kõige rohkem joonistada lilli ja inimesi.
Meeta armastab kõige rohkem joonistada lilli ja inimesi. Foto: Madis Sinivee/

Elu hooldekodus võib vahel olla pisut kurb. Kes igatseb kodu, kes magab, kes kannatab mõne tervisehäda käes. Mõte sellestki, et hooldekodu on inimese viimane kodu, ei mõju just üleliia positiivselt. Tammiste hooldekodu Pariisi maja toa number 24 akna alt kostab aga laulu. Meeta kõlgutab voodiserval jalgu ja lõõritab. Lauakesel ta ees hakkab silma paras patakas värvipliiatsitega tehtud rõõmsavärvilisi pilte. Kui naise hinges ongi pisut kurbust, ei näita ta seda külaskäigu ajal välja.

Kui mõni teine vanainimene võib hooldekodus kurbusest potilillena närbuda, siis Meeta mitte. Õdede ja sugulaste meelest muutus Meeta hooldekodus hoopis energilisemaks ja rõõmsamaks.

Meetale tõid uue hingamise ja sära laste toodud värvilised pliiatsid. Lihtne kink aitab vana naise päevi sisustada ja leevendada külalisteootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles