Kihnu merevärav vajab riigi tugipunkti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu päästeteenistuse hoone on arhitekt Jaak Huimerinna visiooni järgi ja tellija soove teades esinduslik ja mitmeotstarbeline.
Kihnu päästeteenistuse hoone on arhitekt Jaak Huimerinna visiooni järgi ja tellija soove teades esinduslik ja mitmeotstarbeline. Foto: Eskiis: arhitektuuribüroo Studio Paralleel OÜ

Kihnu mereväravasse on pikalt kavandatud riigimaja ehitust. Kihnu vallavalitsus on tellinud hoone põhiprojekti, mille koostas arhitektuuribüroo Studio Paralleel OÜ arhitekt Jaak Huimerind, ehituse eeldatav maksumus on miljon eurot ilma käibemaksuta ja vald otsib koostöös riigiga raha, et maja püsti panna.

Kahekorruselise 13 meetri kõrguse õppetorniga hoone valmimise järel saavad kihnlased jagu mitmest murest ning politsei- ja piirivalvetöötajad ja vabatahtlikud merepäästjad ajakohased töö- ja olmetingimused.

Ühtlasi annab maja kasutada üleriigiliselt, näiteks õppuste ja koolituste tarvis. Peavarju leiaksid ka eri ametkondade esindajad, kellel Liivi lahe keskpunktis asuval saarel tuleb tööasju ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles