Miks kaardiskandaali sattunud jalgpallur ausa mängu reeglit ei järginud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumise suurimaks “staariks” kujunes väljakukohtunik Grigori Ošomkov, kes eemaldas väljakult vale mängija.
Kohtumise suurimaks “staariks” kujunes väljakukohtunik Grigori Ošomkov, kes eemaldas väljakult vale mängija. Foto: Ardi Truija

Pärnu Vaprus ja Viljandi Tulevik etendasid nädalavahetusel jalgpalli meistriliiga viimase ringi avavoorus Pärnu Rannastaadionil ohtralt närvikõdi pakkunud vutidraama, kus väravavõrgud muudkui sahisesid, punased kaardid välkusid ja tagatipuks saadeti väljakult ära vale mängija.

Mängu algus oli Pärnu meeskonnale kui õudusunenägu: esimene pall tuli võrgust noppida teisel minutil, kui pärnakate pallikaotuse järel viis Herol Riiberg Vapruse väravavahi Hendrik Vainuga silmitsi Indrek Ilvese. Pärnu kaitseliin eksis, tekitades kunstliku suluseisu. Nii pääses Ilves üksi lööma ja tulistas palli puurivahist mööda. Külalised asusid kiire väravaga juhtima.

Seitse minutit hiljem oli Tulevik juba kahe väravaga ees, kui pärnakad tegutsesid oma karistusalas pehmelt ja vabaks jäänud Gerdo Juhkam palli kümmekonnalt meetrilt võrku põrutas. Kaks minutit hiljem lõi järgmise naela pärnakate kirstu Riiberg, kui talle jäeti väravast paariteist meetri peal palju ruumi ja mängumehe täpne löök maandus võrgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles