Maailmarekordimees korraldab kodulinnas heitevõistluse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niidupargi staadionil näeb võistlemas Eesti naiste endist rekordiomanikku Kati Ojaloodki.
Niidupargi staadionil näeb võistlemas Eesti naiste endist rekordiomanikku Kati Ojaloodki. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu poiss Jüri Tamm püstitas 1980. aastal Gruusias Leselidzes vasaraheite maailmarekordi 80.46ga. Nüüd korraldab kahekordne olümpiapronks Pärnus omanimelise vasaraheitevõistluse, et tõsta vasara- ja raskusheite populaarsust.

Tõsi, Tamme rekord püsis vaid paarkümmend minutit, sest Juri Sedõhh heitis samal võistlusel 80.64, millega võttis tippmargi taas enda nimele. Sellegipoolest on Tamm tehtud mees, kes toonud Eesti riigile tohutult au ja kuulsust.

Huvitava seigana saatis Tamm kunagi praegusel kunstmurustaadionil vasara nii viltu, et see maandus nüüd Mai kooli nime kandva võimla seinas, jättes teda meenutama suure augu. Kahjuks on see nüüdseks parandatud. Haava võinuks tähistada mälestusplaadiga, mida noorsportlastele näidata ja rääkida: vaat oli selline mees, kes pani sellise puraka kooli seina, et auk taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles