Arabel pääses seitsmekuuse haiglaravi järel koju

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle seitsme kuu haiglaravil viibinud Arabel saab nüüd enda päevad samamoodi veeta nagu teised temavanused.
Üle seitsme kuu haiglaravil viibinud Arabel saab nüüd enda päevad samamoodi veeta nagu teised temavanused. Foto: Erakogu

Mullu abistasid paljud inimesed kogu Eestist Pärnumaa peret, kelle kolmenädalane pisitütar Arabel rängalt kahjustunud soolestiku tõttu haiglasse sattus. Arabel, kellel osa soolest eemaldada tuli, on jõudnud tagasi koju.

Möödunud aasta 19. juuli oli Pärnus elavale Analiis Lingile ja tema elukaaslasele Andry Lendile päev, millesugust noored ei osanud halvimaski unenäos ette kujutada. Toona sattus noorte teine laps, vaid kolm nädalat vana Arabel operatsioonilauale, sest tema soolestik oli tõsiselt kahjustunud ja veri oli valgunud kõhuõõnde läbi sooleaugu, põhjustades tugeva veremürgistuse. Kahjustunud soolestiku tõttu tuli Arabelil osa soolest eemaldada, mistõttu tekkis lühikese soole sündroom ja tüdruk pidi haiglasse jääma.

“Arabel veetis haiglas seitse kuud ja neli päeva,” jagas pisitüdruku ema sotsiaalmeedias. Lingi sõnutsi tunti kojusaamise üle väga suurt rõõmu. Ta ütles, et kui alguses tundus kodus ise toimetamise mõte veidi ehmatav, läks asi kergemalt, sest kõik vajalik õpetati perele enne haiglast lahkumist selgeks. “Ja kui miski muret tekitas, sain alati haiglasse helistada või mõne õega konsulteerida,” seletas Link.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles