Bussipõlengusse sattunud sohvrit tabas päev hiljem õnnetus (4)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul Saugas põlenud bussi roolis olnud bussitjuhti tabas päev hiljem liinil eelmise päeva õnnetuspaiga lähedal jälle äpardus, kui viimasel ringil buss taas rikki läks.
Esmaspäeva õhtul Saugas põlenud bussi roolis olnud bussitjuhti tabas päev hiljem liinil eelmise päeva õnnetuspaiga lähedal jälle äpardus, kui viimasel ringil buss taas rikki läks. Foto: Erakogu

Esmaspäeva õhtul Saugas põlenud bussi roolis olnud Alar Ilbit tabas päev hiljem liinil eelmise päeva õnnetuspaiga lähedal jälle äpardus, kui viimasel ringil buss taas rikki läks ja seda parandades purskus talle krae vahele tosooli.

Bussis sõitnud gümnasisti Jaak Soe sõnutsi tundus talle Pärnus Teatri peatuses bussi sisenedes, et sõiduk suitseb imelikult. Tallinna maanteel McDonald’si kiirtoidurestorani juures tundis ta kärsahaisu.

Saugasse jõudes jäi sõitjaid pungil buss Soe jutu järgi seisma ja kõik väljusid ühissõidukist.

Soe ema oli hommikul öelnud, et eelmise päeva põlengu järel võib õhtul julgelt bussiga number 57 sõita, sest kaks päeva järjest ei saa sellega õnnetust juhtuda. "Öeldakse, et välk kaks korda ühte kohta ei löö, aga näe, mis välja tuli," märkis ta.

Ilbi sõnutsi läks kompressori tihend katki ja pidurid jäid peale. Kui ta jahutussüsteemilt korgi maha keeras, purskus sealt tosooli.

"Õnneks jõudsin eest ära hüpata ja väga pihta ei saanud," meenutas Ilbi.

Soe andis bussijuhile kaasas olnud veepudeli, nii et Ilbi sai näo ja käed kleepuvast tosoolist puhtaks.

Et äpardused teda bussi roolis kaks päeva järjest tabavad, ei suuda Ilbi siiamaani uskuda. "Enne tuli, siis vesi. Tundub uskumatu. Lähen paari päeva pärast puhkusele. Loodan, et saan neil päevil veidi rahulikumalt elada," lausus ta.

Ilbi oli juba varem palunud kolleegidel tosooli juurde tuua ja Saugas valas ta selle mootorisse.

Nii õnnestus Ilbil paarikümneminutise hilinemisega oma viimane graafikujärgne ring lõpuni sõita.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles