Sakslanna pildistas eestlasi ja venelasi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvalane Volodja on eestlane, kuid räägib vene keelt. Kuigi ta on juba üle 80 aasta vana, jookseb ta maratone, teeb iga päev trenni ja käib Narva jões ujumas. Narvalane Natalia töötab Obolonis, kohalikus Vene restoranis. Fragmendi Summeri näituselt pildistas keskraamatukogus üles Krista Visas.
Narvalane Volodja on eestlane, kuid räägib vene keelt. Kuigi ta on juba üle 80 aasta vana, jookseb ta maratone, teeb iga päev trenni ja käib Narva jões ujumas. Narvalane Natalia töötab Obolonis, kohalikus Vene restoranis. Fragmendi Summeri näituselt pildistas keskraamatukogus üles Krista Visas. Foto: Krista Visas

National Geographicus, Vogue’is ja muudes rahvusvahelistes ajakirjades oma fotosid avaldanud piltnikust sakslanna Louisa Marie Summer elab vaheldumisi New Yorgis ja Münchenis ning töötab kõikjal maailmas, jäädvustades sotsiaalselt tõrjutud inimeste elu.

Nii jõudis ta ühel päeval Eestisse, et tõlgendada siinse kahe piirilinna Tallinna ja Narva nähtavaid ja nähtamatuid, endisaegseid ja tänapäevaseid piire.

Sakslanna valis välja Eesti idapoolseima linna Narva, sest selle piiriäärse linna elanikud on ülekaalukalt venekeelsed. Pealegi toimusid seal Eesti taasiseseisvumise ja Nõukogude Liidu lagunemise järel suured muutused, sest Narvast Vene viisata enam edasi sõita ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles