Kõrge merevesi sunnib linnalehmi ära viima

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu elanikelegi läheb veiste heaolu sedavõrd korda, et eile päeval said päästjad väljakutse ja käisid kontrollimas, ega loomad ohus ole.
Pärnu elanikelegi läheb veiste heaolu sedavõrd korda, et eile päeval said päästjad väljakutse ja käisid kontrollimas, ega loomad ohus ole. Foto: Ardi Truija

Võrumaa talupidaja Silver Visnapuu hakkas eile hommikul kohe transporti organiseerima, kui kuulis tõusnud merevee tasemest ja sellest, et tema Pärnusse suvitama toodud veistel napib rannakarjamaal kuiva kohta.

Eile kella 13 ajal tõusis merevee tase meetri jagu üle nulli ja prognoosi kohaselt langeb pärastlõunal 60–80 sentimeetri peale.

Visnapuu ütlust mööda on Raeküla all kõige madalam ja sealsel karjamaal vesi lainetab. Linnuvaatlustorni juurde viiv tee olla juba vee all. Mida kesklinna poole, seda rohkem kuiva maad on tõusev merevesi veistele jätnud. Visnapuu sõnutsi lepiti Pärnu linnavalitsusega kokku, et kui loomadele üldse enam kuiva kohta ei leidu, tehakse Mai haljasalale ajutine aedik ja veised lastakse sinna. Talupidaja jutu järgi on kohapeal karjane, kes hoiab olukorral silma peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles