Pildid: tormituul kergitas Pärnus merevett ja ujutas üle tervisespordiraja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi ilmateenistuse andmetel ulatusid täna päeval edelatuule puhangud Pärnus üle 20 meetri sekundis. Häädemeestel mõõdeti iilide tugevuseks üle 23 meetri sekundis.

Tänane merevee tõus kergitas vett Pärnu jõeski, mistõttu jäid vee alla jõe kaldal lookleva tervisespordiraja madalamad kohad.

Vee alla jäid jõe kaldal lookleva Jaanoni-nimelise tervisespordiraja madalamad kohad. / Mailiis Ollino
Vee alla jäid jõe kaldal lookleva Jaanoni-nimelise tervisespordiraja madalamad kohad. / Mailiis Ollino Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kella 14.30 ajal oli Pärnus merevee tase 112 sentimeetrit nullpunktist kõrgemal. Rannaliiv oli suures osas vee all ja vesi ulatus Rannahoone terrassini.

Tuul kergitas Pärnus mereveetaset.
Tuul kergitas Pärnus mereveetaset. Foto: Ardi Truija

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi teatel on päästjad saanud täna tugevast tuulest tingituna kolm väljakutset. Pärnus Pardi tänaval oli teele langenud valgustuspost ja Tahkurannas valla Võiste alevikus ja Metsakülas tuli teelt eemaldada marutuulega murdunud puud.

Teele kukkunud puu Pärnus Suure-Jõe tänaval.
Teele kukkunud puu Pärnus Suure-Jõe tänaval. Foto: Ardi Truija

Tugevat edelatuult prognoositakse ööseks, kui tuul puhub puhanguti 15, Liivi lahe ümbruses öö hakul kuni 20 meetrit sekundis. Pärast keskööd pöördub tuul saartel läände ja loodesse ning nõrgeneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles