Tihemetsas algas seenepidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tihemetsa spordihoone on täna ja homme seente päralt. Keskpäevaks oli näitusele toodud 142 liiki seeni ja kollektsioon täienes sõna otseses mõttes käigu pealt, kui õpetaja Värdi Soomann saabus kastitäie hiidmurumunade, sirmikute, tindikute ja Raveneli peniseenega, mis oli vaja kiiresti sulgeda läbipaistvasse plastkarpi, sest muidu lämmatanuks selle eksponaadi hais peagi kogu saali.

Homme hommikul täieneb näitus veel mitme huvitava seeneliigiga – seda lubas Saarde seenefestivali toimumisele üks kaasaaitajaid, seenetark Ivi Hiie. Aga sellist seenerohkust, mil pikkadel laudadel sambla süles oli välja pandud kaks ja poolsada liiki, sellel sügisel ei tule, sest ilmastik on meil kummaline.

Huvitavaid ja esmaseid leide näeb neljandat sügist toimuval Saarde seenefestivalil mitut, nende hulgas punasesse raamatusse kantud liik kobartorik, mille leidis taimetark Mercedes Merimaa, aga ka veri-ebavesinutt, mille liigi määramiseks lappasid kohalikud seenetundjad läbi mitu endast targemat raamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles