Kevin Saar tõi Euroopa meistrikulla Pärnusse

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17aastane Kevin Saar krooniti esimese eestlasena quadracerite Euroopa meistriks.
17aastane Kevin Saar krooniti esimese eestlasena quadracerite Euroopa meistriks. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi võidusõitja Kevin Saar krooniti Hollandis Markelo rajal quadracer`ite arvestuses Euroopa meistriks.

"Olen üliõnnelik, et Euroopa meistrivõistluste sari, mille esimene etapp oli mulle õudusunenägu, jätkus väga hästi, suutsin oma pisikese unistuse täita ja esimese eestlasena võita quad`ide EMi," ütles 17aastane Saar.

Enne viimast etappi oli Euroopa meistrivõistlustel liidrikohta hoidnud Saarel 199 punkti, talle järgnesid soomlane Jani Tanhuanpää 156 ja belglane Oliver Vandendijck 155 punktiga.

Markelo raskel rajal sõitis eestlane kvalifikatsioonis välja teise aja. "Pole mitu kuud kõrgete rehvidega ja sellise liivaraja peal sõitnud, seega oli üpris keeruline," kommenteeris Saar tingimusi Hollandis. "Võistlussõitudesse lähen riske võtmata viimaseid tähtsaid punkte korjama. Loodetavasti tuleb tiitel esimest korda Eestisse."

Esimeses sõidus sai targalt kihutanud Saar neljanda koha, kaotades võitjale Mike van Grinsvenile Hollandist 58 sekundit. Teises sõidus oli Saar kolmas, jäädes Grinsvenist maha 21 sekundit. Etapi kokkuvõttes kuulus talle kolmas koht, millest piisas Euroopa meistritiitli võitmiseks. Kuue etapiga 237 punkti kogunud Saar edestas lähimat konkurenti Christopher Tveraenit Norrast 53 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles