Pärnu linna kauneimat kodu ehib suvel 40 roosi

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus kinnitas eile konkursi “Kaunis kodu” võitjad. “Kas see on nali?” üllatus pärnulanna Aive Hermaste, kui oma kodu võidust kuulis.

See oli üheksa aastat tagasi, kui Aive Hermaste ja Tõnu Tilk Raekülla Käo tänavale endale metsistunud aiaga, vahest kümmekond aastat tühjana seisnud maja ostsid. “Siis oli siin palju eri puid,” meenutas Tilk. Praegu kasvab aias vaid mõni õunapuu ja pilku püüavad hoopis mitut liiki rohttaimed, nii amplites kui peenral. Suurima peenra otsustas pererahvas teha naabritega kahe peale, märkimaks kruntide piire. “Meie lapsed saavad hästi läbi ja jooksevad edasi-tagasi,” selgitas pereisa, miks plangu asemel peenra kasuks otsustati.

Kauni kodu tiitel tuli noorele perele üllatusena. “Meil ei ole aimugi, kes meid esitada võis,” lausus pereema, kes ajakirjaniku kõnet esmalt naljaks pidas. Kõik saavutatu on noortel tulnud tiimitööna. “Aive käib välja idee ja mina teostan,” nentis kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles