Pärnu ei kiirusta SAPAga ühinema

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lipp.
Pärnu lipp. Foto: Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus ei kavatse sihtasutusega Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) ühinemiseks erakorralist volikogu istungit kokku kutsuda ja tahab, et maakondliku koostöö vormi otsustaks 15. oktoobril valitav linnavolikogu.

Eelmisel nädalal saatsid 15 Pärnumaa omavalitsusjuhti Pärnu linnavolikogule avaliku pöördumise, milles kutsuvad Pärnut enne valimisi ühinema SAPAga. Sihtasutuse asutas Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) augusti lõpus, aga kuna see kavandatakse Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) õigusjärglasena, saab ühinemine uue sihtasutusega toimuda üksnes kõigi PEAKi asutajate ühehäälse otsuse alusel.

PEAKi asutasid POL, Pärnu linn ja riiki esindanud maavalitsus. Nüüd on POLil ja Pärnu linnal maakondlikust koostööst erinev ettekujutus, kuid maavalitsuste likvideerimise tõttu läheb ühinemisprotsessiga kiireks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles