Autorongid kasvatasid Iklas liiklussagedust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel jätkub teist aastat järjest autorongide osakaalu suurenemine koguliikluses, mis viitab transiidi kasvule ning majanduse elavnemisele. Foto on illustreeriv.
Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel jätkub teist aastat järjest autorongide osakaalu suurenemine koguliikluses, mis viitab transiidi kasvule ning majanduse elavnemisele. Foto on illustreeriv. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Maanteeameti andmetel on liiklussagedus Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Iklas tõusnud aastaga kümnendiku võrra, üldiselt jäi liiklussagedus Eesti riigimaanteedel tänavu esimeses kvartalis võrreldes mullu sama ajaga muutumatuks.

Püsiloenduspunktide andmete põhjal on liiklussagedus mullusega võrreldes kasvanud ühe protsendi võrra põhimaanteedel ja vähenenud 0,9 protsendi võrra tugimaanteedel.

Liiklussageduse suurim kasv (10,8 protsenti) oli Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Iklas ja suurim langus (11,4 protsenti) Jägala-Käravete maanteel Jägalas.

Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel jätkub teist aastat järjest autorongide osakaalu suurenemine koguliikluses, mis viitab transiidi kasvule ja majanduse elavnemisele.

Maanteeamet koostas tänavuse ja eelmise aasta esimese kvartali liiklussageduse võrdluse 74 püsiloenduspunkti andmete põhjal.

Liiklussagedus Eesti riigimaanteedel vähenes mullu kolmandat aastat järjest, võrreldes 2009. aastaga sõitis 2010. aastal Eesti teedel 4,2 protsenti vähem sõidukeid. 2009. aastal vähenes Eestis liiklussagedus võrreldes aasta varasemaga 7,5 protsenti ja 2008. aastal 4,1 protsenti.

Maanteeameti hinnangul on liiklussageduse vähenemine seotud muudatustega Eesti majanduses viimastel aastatel.

Kui aastatel 1998-2007 toimus pidev liiklussageduse kasv, mis ulatus põhi- ja tugimaanteedel keskmiselt 6-10 protsendini aastas, siis aastatel 2008-2010 liiklussagedus vähenes.

2010. aastal võrreldes 2009. aastaga vähenes liiklus põhimaanteedel 4, tugimaanteedel 3,7 ja kõrvalmaanteedel 6,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles