Tänu Pärnu päästjatele jäi noor mees ellu

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu komando päästjad Jevgeni Novikov ja Karl-Johannes Kruusmann ja meeskonna vanem Tõivo Tim Nõlvak päästsid tänavu jaanuaris Pärnu jõel alajahtunud mehe elu.
Pärnu komando päästjad Jevgeni Novikov ja Karl-Johannes Kruusmann ja meeskonna vanem Tõivo Tim Nõlvak päästsid tänavu jaanuaris Pärnu jõel alajahtunud mehe elu. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu 9. jaanuari lörtsisel ja pimedal õhtupoolikul sai Lääne päästekeskuse Pärnu komando väljakutse Pärnu jõele. "Nägin jõe peal meest. Hetk hiljem teda enam näha polnud!" ... murelik pealtnägija päästeametile tehtud telefonikõnes. Kohale tormasid päästjad Jevgeni Novikov, Karl-Johannes Kruusmann ja meeskonna vanem Tõivo Tim Nõlvak.

"Väljakutses oli ainult öeldud, et jõe peal nähti jooksjat, kes liikus laevatee suunas, kesklinna poole. Lisati, et hetk hiljem teda enam näha ei olnud, ja kahtlustati, et ta on jõel kokku kukkunud. Kas ta hingab või ei hinga? On ta pikali või jalul? Mitte midagi ei teadnud," meenutas Novikov ohtlikku väljakutset.

Kui päästekomando kohale jõudis, oli pealtnägija kindel, et 30. aastates mees on juba jõkke kukkunud ja vaateväljast täiesti kadunud. Päästjadki ei silmanud kannatanut kohe. "Tuli haarata lamp ja näidata valgusvihku üle jõe. Korraga helkis meile vastu helkur," rääkis Nõlvak. "Miskipärast oli mees korralikult valmistunud: seljas soe jooksuülikond, helkurvest ja peas kiiver."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles