Kontserdimaja hooaja avavad võimsad Eesti naised

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja avakontserdiks sõidab Berliinist Pärnusse kohale dirigent Kristiina Poska.
Hooaja avakontserdiks sõidab Berliinist Pärnusse kohale dirigent Kristiina Poska. Foto: Kaupo Kikkas

Pärnu kontserdimaja avab oma hooaja homme õhtul, mil Pärnu jõuab kaks mõjukat Eesti naist Euroopa südamest: Viinist sõidab siia laulja Annely Peebo ja Berliinist dirigent Kristiina Poska. ERSOga esitavad nad 19. sajandi helilooja Richard Wagneri keelatud armastusest sündinud teose, mis rabab kuulajaid intiimsusega.

“Wagner kirjutas “Wesendoncki laulud” oma muusale Mathilde Wesendonckile ja tema väga sügavale poeesiale,” põhjendas Peebo oma valikut. “Mathilde Wesendonck muusana oli Wagneri hingesugulane. Nende kontakt katkes, kuna Wagneri naine Minna leidis kirjad, kus oli kirjutatud nende igatsusest teineteise järele, ja ta palus selle suhtluse lõpetada.”

Esimest korda Eestis kuuleb samal kontserdil Erkki-Sven Tüüri teost “Sow the Wind ...”, mille on heliloojalt tellinud maailma juhtorkestrid Orchestre de Paris ja Viini sümfoonikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles