Rannaala visioonivõistluse võitjad selguvad järgmisel nädalal

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand. Foto on illustreeriv.
Pärnu rand. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu rannaala visioonivõistlusele laekus kuus kavandit, mille seast kümneliikmeline žürii valis välja viis tööd. Konkursi tulemused kuulutatakse välja järgmise nädala kolmapäeval Rannahotellis.

Žürii eelistatud viis tööd kannavad märksõnu "Uide", "Laulev Liiv", "Lähemale", "Asfalt sulas linnas" ja "Peliloo".

Pärnu linnavalitsus palub kavandite autoritel osaleda Rannahotellis nimekaartide avamisel ja võitjate väljakuulutamisel.

Võistluse preemiafond on 20 000 eurot, millest esimene preemia on 8000, teine preemia 6000 ja kolmas 4000 eurot. Peale selle antakse välja kaks 1000eurost ergutuspreemiat.

Pärnu linn korraldas koostöös Eesti arhitektide liiduga rannaala visioonivõistluse, saamaks parim arhitektuurne ja funktsionaalne lahendus Pärnu rannaala ja selle lähiümbruse linnaruumile.

Konkurss on tingitud soovist laiendada Pärnu keskranna ala Pärnu jõeni, pikendada ranna kasutushooaega ja avardada sealseid võimalusi. Võistlusala hõlmab üldkasutuses (avalikku) keskranda alates Pärnu jõe vasakkaldast kuni Kanali tänava pikenduseni, osaliselt Rannaparki ja rannaniidu looduskaitseala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles