Pärnus korraldatakse animeeritud terviseloenguid

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animeeritud terviseloengul selgitatakse suhkru toimet inimese organismile.
Animeeritud terviseloengul selgitatakse suhkru toimet inimese organismile. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kevadel kuulutas Pärnumaa tervisenõukogu välja konkursi "Suhkur – sõber või vaenlane", mille eesmärk on juhtida tähelepanu suhkru ja magustatud jookide-söökide liigtarbimisele ja magusasõltuvuse kasvule elanike hulgas. Konkursi raames korraldab MTÜ Roheliselt Värske Elu neli animeeritud loengut praktilise töötoaga.

"Loengu tarbeks on meie hea sõber Leho Mägedi animatsioonistuudiost Fresco Film OÜ valmistanud lühifilmi, mis keerulisi teemasid mõista aitab," rääkis MTÜ Roheliselt Värske Elu eestvedaja Merle Einola.

Loengu eesmärk on panna inimesi mõtlema, et õige toiduvalikuga saavad nad tõsta enda ja oma pere elukvaliteeti ja olla õnnelikumad. "Loengu alus on minu isiklik kogemus, olen ligemale 20 aastat uurinud tervislikku toitumist raku tasandil ja selle mõju tervisele," selgitas Einola. "Terviseloengul räägingi, kuidas õigeid toiduvalikuid tehes vältida allergiaid, diabeeti ja ülekaalulisust, mis on tänapäeva moodsa ühiskonna haigused."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles