Omavalitsused vajavad paremat korruptsiooni ennetamist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon arutas eilsel istungil riigikontrolli aruannet, mis käsitleb korruptsioonivastase seaduse täitmist kohalikes omavalitsustes.

Erikomisjoni esimees Andres Herkel tõdes auditi põhjal, et kohalikes omavalitsustes esineb märkimisväärseid probleeme korruptsioonivastase seaduse täitmisel. “Samuti võib omavalitsuste vähene teadlikkus kaasa tuua seaduserikkumisi,” ütles ta. “Linnades ja valdades on tarvis hakata senisest enam kontrollima seaduse täpsemat täitmist ja muuta ennetustöö tõhusamaks, et korruptsioonijuhtumeid vältida.”

Herkeli hinnangul peavad justiits- ja rahandusministeerium koos tugevdama sisekontrolli ja jõudma infotehnoloogiliste lahendusteni, mis tagaksid omavalitsuste tehingupartnerite täieliku avalikustamise. “Ootame reaalseid samme, mis aitaksid auditis tuvastatud rikkumisi vältida,” lausus Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles