Kullatud rist meelitas rahva kiriku manu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõuna aegu Sindi Jumalailmumise kiriku juures askeldanud kraanamehed, ümberkaudsed kirikutegelased ja sadakond linlast olid ajalooliseks sündmuseks valmis. Siiski tuli varuda pühakoja peatorni Soomes kullatud risti pühitsemiseks veidi kannatust: veel polnud kohal apostliku õigeusu kõrgeimat vaimulikku, metropoliit Stefanust.

Üksvahe oli metropoliit aga pühakoja juures inimesi kätlemas ja peagi said vaimulikud hakata üheskoos vett pühitsema. Kui metropoliit Stefanus seda veidi hiljem tornikiivrile ja ristile piserdas, said sellest oma osa lähemale läinud uudishimulikudki.

Pühakoja ümber toimuvat keskendunult pildistanud eelmine Sindi linnapea Marko Šorin märkis, et kahtlemata on tegemist ajaloolise sündmusega. “Aastaid on räägitud, kui halvas seisus see on,” nentis eksmeer, kelle arvates võiks kohalik pühakoda minna korda kõigile sintlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles