Pärnumaal üles võetud film jõuab kinolinale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhoterapeut Marian ajab sassi nii poja kui isa pea.
Psühhoterapeut Marian ajab sassi nii poja kui isa pea. Foto: Kaader filmist

Täna õhtul esilinastub nii Tallinnas kui Pärnus Andres ja Katrin Maimiku “Minu näoga onu”, mille algtõuge on tulnud elust enesest. Pärnumaal Võistes, Piklas ja Kablis üles võetud mängufilm räägib vanemate suhetest oma lastega tragikoomilises võtmes.

“Väljapoole tahad jätta ikka mulje, et sul on kõik asjad hõimkondlikes suhetes korras. Tegelikult, ma arvan, on igas perekonnas vanemate ja laste vahel omamoodi pingekoldeid – on need siis elustiililised, väärtus- või iseloomupõhised, lihtsalt möödarääkimised või ebarealistlikud nõudmised üksteise suhtes,” avaldas Andres Maimik, et filmist leiab seiku nii tema kui vaatajate elust.

“Inimsuhted on lõputu allikas kõiksugustele draamadele, komöödiatele ja tragöödiatele. Ja kui sa elad läbi midagi, mis tundub olevat küllalt üldistusjõuline, oleks õige seda teistegagi jagada, kui me juba oleme valinud filmitegija elukutse,” märkis režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles