Pea 600 väärikat alustas õppeaastat

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligemale 600 väärikat alustas eile Strandis uut õppeaastat. Avaloengu pidas teadmisjanustele teadus- ja haridusminister Mailis Reps (keskel).
Ligemale 600 väärikat alustas eile Strandis uut õppeaastat. Avaloengu pidas teadmisjanustele teadus- ja haridusminister Mailis Reps (keskel). Foto: Urmas Luik

Eile õhtupoolikul kogunes Pärnu Strandi spaa- ja konverentsihotelli Jurmala saali üle 570 väärikate ülikooli tänavuse õppeaasta kuulaja. Head kooliteed soovisid Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Vanavanemaid tervitasid Eneli Arusaare ja Helle Salumäe juhendamisel Sindi gümnaasiumi õpilased. Avaloengu pidas haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

TÜ Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli meenutas Pärnu Postimehele, et kunagi tegutses Pärnus väärikate klubi, kus tekkis mõte hakata õppima. Tallinna tehnikaülikooli juures toimus eakate koolitus ja kuna ülikool oli Pärnus olemas, polnud nime vaja pikalt nuputada: Pärnu väärikate ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles