Pärnu koolid ei tervitanud Inglismaalt naasnud poissi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eesti koolilapsel pole välismaise bürokraatia tõttu ette näidata varasemat haridusteed tõendavat dokumenti, võib Eesti kooliuks kodumaise bürokraatia pärast jääda talle suletuks.
Kui eesti koolilapsel pole välismaise bürokraatia tõttu ette näidata varasemat haridusteed tõendavat dokumenti, võib Eesti kooliuks kodumaise bürokraatia pärast jääda talle suletuks. Foto: Urmas Luik

Neli aastat Inglismaal õppinud noormehe emal kulus kaks suvekuud, et seljatada Pärnu koolide vastumeelsus võtta kohalikku haridussüsteemi vastu välismaalt koju naasnud Eesti poiss.

Meelise (nimi muudetud, T. K.) ema välismaalt kojutulek ilmnes ootamatult.

“Jaanipäeva aegu kodumaal olles selgus, et on vaja jätta töö ja elu Inglismaal ning koju tagasi tulla,” selgitas naine. “Kõik käis sedavõrd kähku, mul polnud aega ega võimalustki laste koolivahetuse bürokraatiaga tegelda. Uskusin naiivselt, et küllap Eestis ollakse koju naasvatest lastest huvitatud ja koolid ajavad asja ise korda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles