Galerii: pagarid ja kondiitrid korraldasid müüginäituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Kas nüüd võib juba valida?" päris isuäratava väljanägemisega pagaritooteid piidlev neiu müügilaua ees. "Ei, kaks minutit veel, müük algab kell 12!" hõikas Pärnumaa kutsehariduskeskuse kondiitrite ja pagarite juhendaja Terje Jürgens muheldes vastu.

Kella 12ks oli näitusmüügi laua esine huvilisi paksult täis. Hinnad olid odavad ja küpsetised nägid imehead välja. Maitsva seenemuffini sai soetada vaid euro eest, suur päts küüslaugu ja pestoga juuretisesaia kergendas rahakotti vaid poolteise euro võrra. Suurem magusasõber sai osta suure kõrvitsakujulise mangopüreekoogi 14 euro eest.

Enim tundusid kaubaks minevat aga seene- ja hakklihapirukad: neid oli näituselaual kolm, millest esimesed kaks osteti ära vaid minutiga. Anonüümseks jääda soovinud kondiitrineidude sõnutsi kulus neil eile koguni kuus tundi porgandi- ja apelsinimaitseliste pulgakookide valmistamiseks. "Tore oli, midagi keerukat ei olnud! Ainult ootama pidi kole kaua, et kommid ära külmuks," rääkisid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles