Marko Miiter: Näiline õigluse jalule seadmine

, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi Tulbi tänaval asuv maja.
Toomas Kivimägi Tulbi tänaval asuv maja. Foto: Mailiis Ollino

Linnavarakomisjoni ettepanek panna ekslinnapea Toomas Kivimägi kodu kinnistu enampakkumisele ja küsida aia laiendamise eest 232 eurot on minu arvates tühine ja fiktiivne. Paberile pannakse linnuke kirja, et korruptsioonikahtlusega on tegeldud, kuid sisuliselt ei muuda see miskit. Vähemalt lähema 20 aasta jooksul, kui ekslinnapeal on kehtiv hoonestusõiguse leping.

Ettepanekusse on lisatud nõue, et Kivimägi peab maksma ka eelneva seitsme aasta eest, millal tema sõnutsi on aiamaja seal olnud. Sel teemal on palju adekvaatsem ja usaldusväärsem infoallikas ehitusregister, kus on selgesti kirjas, et selle hoone ehitise teatis on dokumenteeritud palju varem, täpsemalt 12.11.2003.

See tähendab, et aiamaja on seal olnud hoopis 14 aastat ehk kaks korda kauem, kui Kivimägi väitis olevat. Kahetsusväärselt pole komisjon ettepanekut koostades vaevunud seda asjaolu üle kontrollima. Teine koht, kus on võimalik ehitisi tuvastada, on maa-amet ja lennukite ülelennul jäädvustatud pildid aastate kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles