Kadrin Karner: Kuhu jäi Kihnu valimisdebatt?

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrin Karner
Kadrin Karner Foto: PP

Kihnu valimisdebatiks valmistudes muretsesin, kas suudan viia end küllaldaselt kurssi saare poliitilise elu ja oluliste teemadega, et valimisliidu Parem Kihnu ja üksikkandidaat Egon Vohuga vesteldes valijatele kõige vajalikumaid küsimusi esitada. Läks aga teisiti. Valmistumise ja sihtide seadmisega on hädas hoopis need, keda kihnlastel valida tuleb.

Septembri keskpaigas Parema Kihnu esinumbrile Ingvar Saarele saadetud kiri sai vastuse, et valimisliit ei ole Pärnu Postimehe korraldatud debatist huvitatud. Ka pakutud intervjuust Saare keeldus, öeldes, et õnneks pole lehe valimisdebattide graafik liidule kuidagi obligatoorne. Ja nentis, et “vägisipunnitatud “debatist”” nad huvitatud ei ole.

8. septembril kirjutas Pärnu Postimees oma juhtkirjas, et Kihnus on valimised võitnud vallavanema valimisliit Parem Kihnu just nagu neli aastat tagasi. Põhjenduseks asjaolu, et üksikkandidaat (omalt poolt lisan, et valimisliidu nimekirjas olevatest märksa vähem tuntud Egon Vohu) pole kindlasti probleem. “Naljaga pooleks: monarhia kroonisakid juba paistavad!” kuulutas juhtkiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles