Elektritõlla tulevik sõltub EXPOst ja šeikidest

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne olümpiapronks, vasaraheitjast ettevõtja Jüri Tamm loodab 2020. aasta maailmanäitusele panna veerema VIP-teeninduseks elektriautod Synchronous. EXPO 2020 toimub Dubais ja naftašeigid oleksid head investorid autoprojektile särtsu andma.
Kahekordne olümpiapronks, vasaraheitjast ettevõtja Jüri Tamm loodab 2020. aasta maailmanäitusele panna veerema VIP-teeninduseks elektriautod Synchronous. EXPO 2020 toimub Dubais ja naftašeigid oleksid head investorid autoprojektile särtsu andma. Foto: Urmas Luik / Erakogu

Pea poolteist aastat tagasi kirjutas Postimees, et Jüri Tamm lõi Monaco tipphotellidele elektrisõiduki. Tõllakujuline auto Synchronous äratas tähelepanu. Kui kahekordne olümpiapronks ja Eesti Olümpiakomitee asepresident Tamm väisas omaalgatatud esimesi karikavõistlusi vasaraheites Pärnu Niidupargi staadionil, uurisin vanemalt koolivennalt, kui kaugele on elektriautoga jõutud.

“Ega mul valikuid palju ole. See, mida siiani on näidatud, on tegelikult sõitev mudel. Vaja on ehitada prototüüp. Siis järgneksid katsetused teedel, dokumentide vormistamine, millele kulub paar miljonit. See kõik võtab aega ja ma ei ole autotööstur,” ütleb Tamm hakatuseks.

Elektriauto mõte hakkas Tammel idanema Monacos, mille aukonsulina ta Eestis tegutseb. Nimelt on Monacos unarusse jäetud taksoteenuse areng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles