Meritindid tulevad kudema aina nooremana (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varakevadine jääalune tindipüük nõuab kaluritelt oskusi ja julgust, mistap peaks see olema ettevõtmist väärt, kandma saaki ja andma tulu.
Varakevadine jääalune tindipüük nõuab kaluritelt oskusi ja julgust, mistap peaks see olema ettevõtmist väärt, kandma saaki ja andma tulu. Foto: Henn Soodla

Mõne aasta eest täheldasid Liivi lahe kalauurijad, et ootamatult suur osa maimuikka jõudnud meritintidest on juba suguküpsed.

“Märkasime, et sügistalvistes räimetraalides oli kaaspüügina suur hulk samal kevadel koorunud pisikesi meritinte, ja otsustasime neid lähemalt uurida,” meenutas Eesti mereinstituudi ihtüoloog Heli Shpilev. “Leidsime, et üllatavalt paljud neist olid juba suguküpsed.”

Shpilevi selgitust mööda olid tindikalauurijad veel möödunud sajandi teises pooles seisukohal, et meie Liivi lahe meritint saab suguküpseks enamasti kolme–nelja-aastaselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles