Galerii ja video: mootorratturid lõpetasid hooaja paraadsõiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilus ilm ja mootorrattahooaja lõpetamine meelitasid tsiklimehed ja -naised Pärnusse Supeluse tänavale. Kell 16.30 suundus üle 2500 ratturi paraadsõidule.

Tsikleid lisandus jõudsasti. Kella 12 aegu oli võtnud tänaval koha sisse umbes poolsada tsiklit, paar tundi hiljem oli neid seal juba tuhatkond.

Veidi aega enne rongkäigule suundumist ulatus mootorrataste tulv mudaravila ringristmiku juurest Vanalinna põhikoolini.

Kell 15.30 startisid ratturid 32kilomeetrisele teekonnale. Tee viis läbi Raeküla ja kulges siis Liivi ja Ehitajate teed pidi.

Haapsalu maanteel Olerexi tankla juurest toimus maailmarekordi püstitamise katse: ratturid püüdsid moodustada kõige pikema ühes reas liikuvate mootorrataste rivi. Rekordiürituse 4,2 kilomeetri pikkune tee kulges Kuldlõvi väravani. Kas rekord püstitati, pole veel teada.

Kui Guinnessi rekord viimati püstitati, läbisid 1100 mootorratast kolonnis 3,2 kilomeetrit.

Tänavad, kus mootorratturid parasjagu kolonnis sõitsid, olid ohutuse huvides kinni. Sulud olid lühiajalised ega häirinud liiklust iseäranis: kohe, kui kolonn on ristmikust möödunud, vabastatakse see liiklusele.

Veidi kauem oli liiklus häiritud Haapsalu maanteel, kuid sedagi ei pandud kinni kogu ulatuses: kolonnist vabu sõiduradu ei suleta.

Õhtul ootab motoklubi kõiki Allika 2 õuele jätkupeole, kus astub üles Jarek Kasar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles