Eesti paarisaeruline neljapaat stardib täna MMil

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaerulise neljapaadi koosseisus ei ole tänavu seljavigastusega võitlevat Andrei Jämsät. Tema asemel on paadis Kaur Kuslap.
Eesti paarisaerulise neljapaadi koosseisus ei ole tänavu seljavigastusega võitlevat Andrei Jämsät. Tema asemel on paadis Kaur Kuslap. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna Eesti aja järgi kell 17 antakse USAs Floridas Sarasotas sõudmise maailmameistrivõistluste avastart.

MMil võistleb 15 paarisaerulist neljapaati ja 20 paarisaeru kahepaati.

Neljapaadid on loositud kolme eelsõitu. Eesti paatkond stardib täna kell 19.41 algavas teises sõidus Norra, Leedu, USA ja Hollandiga. Poolfinaali pääsemiseks tuleb lõpetada esimese kolme hulgas.

Eesti paarisaerulises neljapaadis ei istu tänavu seljavigastusega võitlevat Andrei Jämsät. Tema asemel sõuab Kaur Kuslap, kes kuulus kõrgel rahvusvahelisel tasemel liikunud neljasesse aastatel 2013–2014.

Ülejäänud neljapaadi liikmed on eestlastele rohkem tuttavad. Kogenud eessõudjana istub paati Kaspar Taimsoo, koondises on ka vanameistrist kahekordne olümpiahõbe Tõnu Endrekson ja meeskonna üks põhijõude Allar Raja.

"Paatkondi on üles antud 15. Meie eesmärk on sõita oma tulemuse lähedal. Võistlussüsteem näeb selle osalejate arvu pealt ette, et kohe pääsevad poolfinaali iga sõidu kolm esimest. See võiks osutuda reaalseks," rääkis peatreener Matti Killing koondise eesmärkidest.

Medalisoosik number üks neljapaatide seas on Rio olümpiavõitja Saksamaa. Samuti osalevad Suurbritannia, Norra, Uus-Meremaa, USA ja Leedu. Võistlusest jääb eemale mullune olümpiahõbe Austraalia.

Kahepaadid on loositud nelja eelsõitu. Eestlased stardivad homme siinse aja järgi kell 18.28 Uus-Meremaa, Mehhiko, Saksamaa ja Bulgaariaga. Otse 12 hulka pääsemiseks tuleb lõpetada sõit esimese kahe hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles