Ratastoolis tervisesportlaste võimalused paranevad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolid.
Ratastoolid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Invaspordiliidu hinnagul võiks Eestis ratastoolis tervisesportlasi tunduvalt rohkem olla, kuid olukord on siiski paremaks muutumas ja näiteks Pärnu Jaansoni rada on sobiv ka ratastooliga liikujatele.

Pärnu kahe silla ehk Jaansoni jooksu starti mullu septembris ratastooliga liikujal asja polnud. Juba tänavu otsustati teha vigade parandus ja tänasel kontrollsõidul tehti kindlaks, et vaid üks langus on veidi ohtlik, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Niidupargi poolne ehk paremkalda rada tunnistati ratastoolisõiduks igati sobivaks.

"4. septembril saab toimuma ratastoolisõit kahe silla jooksu raames," kinnitas Pärnu Kahe Silla klubi esindaja Vahur Mäe.

Tänavu on teisedki ürituste korraldajad, näiteks rulluisuliit, liikumispuudega inimeste kaasamise peale mõtlema hakanud ja hooaja jooksul koguneb ehk kümmekond rahvaspordiüritust, kus ratastoolidele tingimused loodud.

Puudega inimeste elukvaliteedi tõstmist peab oma peamiseks sihiks ka riigikokku läinud sõudekorüfee Jüri Jaanson.

"Siin on tööd küll ja arendada väga palju. Loodame siin esimeste pääsukestena olla just need, kes aitavad ka nendel inimestel rohkem liikuma saada, eneseusku endasse, rohkem oma maailma avardada," ütles Jaanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles