Toiduga seotud küsimused puudutavad meid kõiki. Seetõttu on tervitatav, et ajakirjandus ja laiem avalikkus on toiduteema tähelepanu keskmesse tõstnud. Siinkohal keskendun probleemile, mida ametnikud nimetavad topeltstandarditeks ja meedia toidurassismiks.
Tellijale
Tarmo Tamm: Toidurassism ja teadlik tarbimine
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miks on see teema praegu nii tuline? Kui inimesed saavad teada, et neile müüakse sama nimega tooteid mis mujal riikides, kuid need on kehvema kvaliteediga, on nördimus arusaadav. Kahjuks ei ole probleem Eestis kaugeltki uus: see oli aktuaalne juba pea 30 aastat tagasi. Tuletame näiteks meelde vaidlusi Eestis ja Soomes turustatava Voimixi või Mehukatti eri koostise üle.