Soomlanna teeb beebidele sooja kingi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsameelne ja energiast pakatav soomlanna Raija Hyttinen-Moisio on elu jooksul kudunud oma 500 paari villaseid sokke.
Rõõmsameelne ja energiast pakatav soomlanna Raija Hyttinen-Moisio on elu jooksul kudunud oma 500 paari villaseid sokke. Foto: Mailiis Ollino

Soomlased Raija Hyttinen-Moisio ja tema abikaasa Timo Moisio on Pärnus elanud juba tosin aastat. Raijal tekkis armas mõte teha Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks siinsetele vastsetele ilmakodanikele kingitus.

Raija on käsitööfänn, kelle meelistegevus on kudumine. Tema jutu järgi tehakse Soomes vastsündinutele tore kingitus – beebi esimesed soojad sokid. “Soomes kutsutakse seda sokki junasukka, sest kui tuli sõda, tulid soomlased Karjalast ära, nende seas noor naine pisikese lapsega, kellel ei olnud midagi jalas. Beebi varbad olid täiesti paljad! Üks vanaproua märkas seda, võttis oma jakist materjali ja hakkas lapsele sooje sokke kuduma. Sellepärast junasukat sellised välja näevadki – venivad,” rääkis Raija.

Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles